HYVÄ KUMPPANUUS | McCain Foodservice

HYVÄ KUMPPANUUS

Olemme sitoutuneet toimimaan yhteistyössä paikallisten yritysten ja asukkaiden kanssa, jotta voisimme vaikuttaa myönteisesti yhteisöissä, joissa meillä on liiketoimintaa.
Uskomme sosiaalisiin yrityksiin, joiden tavoitteena on taloudellisen kannattavuuden lisäksi yhteiskunnallinen yleishyödyllisyys. Kaikki voitot käytetään yrityksen kehittämiseen, jolloin se kykenee laajentamaan toimintaansa ja sen ympäristö- ja yhteiskunnalliset vaikutukset kasvavat. McCain on perustanut tähän mennessä kolme sosiaalista yritystä.

 

CAMPO VIVO:

McCain perusti Campo Vivon yhdessä Nobelin rauhanpalkinnon saaneen Muhammad Yunusin kanssa. Campo Vivo tukee perunaa, porkkanaa ja hernettä viljeleviä köyhiä perheitä Kolumbian Unessa. Sosiaalinen yritys ostaa viljelijöiden sadon reiluun hintaan, ja Cultivation Centre of Excellence -keskus tarjoaa koulutusta.

MOULAT EL KHEIR:

Moulat El Kheir sai alkunsa Casablancassa Marokossa maaliskuussa 2016 järjestetystä työpajasta, johon osallistui eri-ikäisiä ja eritaustaisia eri alojen ammattilaisia. He halusivat valita ja ratkaista jonkin maansa yhteiskunnallisista ongelmista. Moulat El Kheir sai alkunsa. Moulat El Kheir on Agroprosin (maatalousalan yritys), Label’vien (Carrefour-ryhmään kuuluva vähittäiskauppaketju), YoziFoodin (paikallinen elintarvikkeiden jakelija), Nobel-palkitun Mohammad Yunusin ja McCainin yhdessä perustama sosiaalinen yritys. Moulat El Kheirin tavoitteena on vähentää maaseudun köyhyyttä tarjoamalla perunanviljelyyn liittyviä työpaikkoja. Paikallisille naisille tarjotaan töitä Fresh French Fries -ranskalaisia valmistavassa tehtaassa. Miesten viljelemät perunat myydään Label’vie-ketjun myymälöissä, ja naisten valmistamat Fresh French Fries -ranskalaiset myydään YoziFoodille, joka jakelee ne edelleen asiakkailleen. Moulat El Kheir käyttää osan perunoiden ja Fresh French Fries -ranskalaisten myynnistä saaduista tuloista maaseudun lasten, ja erityisesti tyttöjen, koulutuksen rahoittamiseen.

enVie:

McCain perusti enVien yhdessä Randstadin, Colryutin, REO Veilingin ja Belgian ruokapankkiyhdistyksen kanssa. EnVie on perustettu vähentämään ruokajätettä. Yritys valmistaa keittoja vihanneksista, jotka eivät kelpaa myytäviksi. EnVie palkkaa pitkäaikaistyöttömiä, jotta heillä olisi paremmat mahdollisuudet löytää uusi, pysyvä työpaikka. EnVien toiminnasta hyötyvät myös viljelijät, sillä yritys maksaa ”rumista” vihanneksista. Kaikki keitot myydään Colryut-ryhmän myymälöissä. Näin saatu tuotto mahdollistaa sosiaalisen yrityksen toiminnan ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.